Сумський біатлоніст вперше піднявся на п’єдестал кубку світу

08.03.2020

7 березня у рамках сьомого етапу Кубка світу з біатлону сезону-2019/2020 в чеському місті Нове Место відбулися естафети.

Чоловічу збірну України представляли — Артем Прима, Сергій Семенов, уродженець Сумщини Руслан Ткаленко та Дмитро Підручний.

Наша команда здобула сенсаційне друге місце, завдяки неймовірному останньому колу від Дмитра Підручного, який здолав представника Швеції та Росії по дистанції. Перемогу здобула збірна Норвегії, а трійку замкнули шведи.

Це був перший п’єдестал для 27-річного уродженця Миколаївки Білопільського району Руслана Ткаленка, який нині виступає за Чернігівщину.

Жіночу збірну представляли – уродженка Сум Анастасія Меркушина, випускниця СумДУ Юлія Джима, сумчанка Валентина Семеренко і Олена Підгрушна.

Першою гонку розпочала Анастасія Меркушина, яка свій етап закінчила третьою. Юлія Джима покращила позицію Україну та прийшла першою при передачі естафети. Валентина Семеренко лідирувала протягом всього етапу, однак провалилася на останній стрільбі та прийшла другою. Закінчувала гонку Олена Підгрушна, яка всю дистанцію йшла у групі лідерів, однак провалила останню стрільбу та отримала коло штрафу. У підсумку Україна посіла четверте місце.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: