У супермаркетах Сум продавали незаконно виготовлений мед

10.03.2020

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області здійснено позапланові заходи контролю фізичних осіб-підприємців, які здійснювали реалізацію фасованого квіткового меду в деяких супермаркетах міста Суми.

У ході перевірки було з’ясовано, що на упаковках меду не вказано найменування оператора ринку харчових продуктів, який являється виробником (фасувальником) та який відповідальний за інформацію про харчовий продукт. Дану продукцію підприємці отримували від виробника, який не має експлуатаційного дозволу на провадження діяльності, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження, тобто виробник не мав права виготовляти та реалізовувати такий мед, а підприємці – закуповувати та пропонувати мешканцям міста, як такий, обіг якого заборонено законодавством України.

За результатами перевірок на підприємців, які здійснювали такий обіг, було складено протоколи про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», законодавства про харчові продукти та корми, та вручено обов’язкові до виконання приписи щодо неможливості реалізації меду, обіг якого заборонено законодавством України.

При перевірці виробника даного меду з’ясовано, що він виготовляв мед, не маючи на це права, згідно законодавства України, при цьому наносив на маркування неточну інформацію.

Рішенням Головного державного ветеринарного інспектора Сумської області підприємця-виробника зобов’язано вилучити з обігу мед, обіг якого заборонено законодавством України, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: