Ігор Перепека: «Чиновниця часів Януковича, а нині Сумської міськради, вирішує за сумчан, куди їм ходити і що дивитися»

12.03.2020

На офіційному сайті мерії був опублікований матеріал, у якому директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Сумської міської ради Антоніна Кохан категорично висловилася щодо гастролів у Сумах артистів з Росії. Про це вона сказала на засіданні «круглого столу», на який покликали представників націоналістичних організацій, відомих тим, що намагаються зривати концерти і театральні вистави, в яких вони вбачають «зраду».

Зокрема, посадовиця зазначила, що «має бути чітка громадянська позиція як самих мешканців громади, так і посадовців та організаторів концертів, — не підтримувати подібні заходи» і навіть закликала приймати рішення на рівні міських і обласних депутатів.

Різкими заявами чиновниці, яка взялася вирішувати за сумчан, куди їм ходити і що дивитися, обурився депутат Сумської міської ради Ігор Перепека.

«Хто давав їй право вирішувати за всіх сумчан? Вона когось запитувала? А давайте дійсно запитаємо, що хочуть слухати сумчани і кого бачити на сцені!

Дуже схоже на підігрування з її боку ура-патріотичним організаціям. Ще недавно вони бойкотували наш, український полтавський театр, який приїжджав із виставою «Любовь и голуби», причепившись до того, що вистава російською мовою і мовляв несе «руській мір». Ну хіба це не абсурд?! Тепер активісти-радикали візьмуться за «Ненсі», Малініна… Але якщо прикордонники пропускають артистів, компетентні органи видають документи для організації гастролів і глядачі готові купувати квитки на їх виступи, то чому втручається якась містечкова чиновниця? У нас є СБУ, щоб приймати відповідні рішення, але аж ніяк не очільниця департаменту міськради, у неї таких повноважень немає і бути не може. Врешті люди самі вирішують, йти на той чи інший концерт чи ні.

Хочу нагадати, що пані Кохан обіймає не останні посади на держслужбі ще з часів Януковича, і тепер у міській раді отримує далеко не середню зарплату. Пересічним сумчанам ще працювати і працювати, щоб мати такий дохід, як вона. І саме ця людина хоче позбавити жителів міста свободи вибору. Особисто я вважаю, що ця чиновниця – ганьба для міста Суми!»

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: