У Сумах оголосили карантин

12.03.2020

Зранку у Сумській мерії пройшло засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Після більше ніж годинного засідання вирішили, що карантинні заходи запроваджуються на три тижні, до 3 квітня включно. Сьогодні і завтра, 12 і 13 березня, — перехідний період. Навчальний та виховний процеси припиняються в усіх закладах освіти, в тому числі в дитсадочках та ВНЗ, пише UA:СУМИ.

У дошкільних навчальних закладах мають створити чергові групи і запровадити обов’язковий щоденний огляд дітей для виявлення ознак ГРВІ. Навчальний процес у школах, коледжах і вишах планують організувати дистанційно за допомогою електронних технологій.

У місті також заборонили проводити всі спортивні та культурно-масові заходи, незалежно від кількості учасників. Зокрема, відмінили проведення всеукраїнського конкурсу юних музикантів «Віртуози Сумщини» та театрального фестивалю «Чехов-фест».

Також, члени комісії проголосували за посилення заходів з дезинфекції транспорту та місць скупчення людей (магазинів, торговельних центрів, адмінустанов). Місцем тимчасової обсервації для людей, які прибудуть з регіонів з високим рівнем захворюваності на коронавірусну інфекцію, визначили санаторій-профілакторій «Олдиш» ПАТ «Сумихімпром».

Нагадаємо: рішенням Уряду з 12 березня 2020 року в Україні запровадили тритижневий карантин для усіх закладів освіти. Відповідне рішення Уряд ухвалив 11 березня. Карантин запроваджується в усіх закладах освіти незалежно від форми власності та сфери управління: дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про обмеження проведення масових заходів за участі 200 і більше осіб, також заплановано введення карантину в навчальних закладах на три тижні.

За даними МОЗ, станом на ранок 11 березня 2020 року у світі зареєстровано 119 132 випадків захворювання COVID-19, з них 4284 закінчились смертю, у той же час 65 776 (55,2%) осіб одужали.

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила епідемію вірусу Covid-19 пандемією.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: