На Сумщині зі складу фермера викрали тонну посівного зерна

12.03.2020

Коли до чергової частини Буринського відділення поліції з заявою про крадіжку збіжжя звернувся 66-річний житель району, на вказане ним місце події негайно вирушила слідчо-оперативна група поліції.

Правоохоронці з‘ясували, що зловмисники потрапили до приміщення зернового складу через двері, витягнувши з пазів металеву скобу. Попередній огляд виявив крадіжку 360 кілограмів вівса та більше шести центнерів ячменю. Завданий потерпілому збиток сягає близько чотирьох тисяч гривень.

В результаті розшукових та слідчих дій працівники поліції вирахували зловмисників – ними виявились двоє місцевих чоловіків віком 49-ти років, односельці потерпілого. За місцем мешкання одного з них слідчі виявили та вилучили 73 кг викраденого вівса.

Інший чоловік під час бесіди з правоохоронцями розповів: коли він того дня прийшов до товариша у гості, той запропонував йому піти до складу розжитися зерном. Увечері, взявши ліхтарик, рушили «на справу». Один виносив зерно зі складу на вулицю, інший переносив його до господарства приятеля.

Слідчі кваліфікували дії чоловіків за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка) та відкрили кримінальне провадження. Тепер зловмисникам доведеться не тільки відшкодувати збитки, а й постати перед законом, оскільки за вчинене їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: