У Сумах на час карантину не працюватимуть театри

13.03.2020

У Сумах не працюватимуть театри та перенесуть театральний фестиваль. Змінюватимуть свої плани заклади культури через обмежувальні заходи у зв’язку із загрозою розповісюдження коронавірусної інфекції. За інформацією заступника голови Сумської ОДА Івана Боршоша,  в обласному театрі ім. Щепкіна скасують заплановані на березень вистави, не працюватимуть для відвідувачів музеї, спортивні змагання відбуватимуться без глядачів.

У Сумському тетарі для дітей та юнацтва  12 березня скасували прем’єру вистави «Мина Мазайло».

«Якщо хто бажає, тому буде повернуто кошти в касі. Якщо організація придбала квитки, то пропонуємо переглянути виставу в квітні, або повернемо кошти. Таке рішення прийнято в театрі. Театр працюватиме у штатному репетиційному режимі. У нас в театрі готують 2 нові вистави, тому кожен день будуть репетиції. Буде переглянуто квітневий план, і, в першу чергу, ми забезпечимо виставами тих. глядачів, які не змогли подивитися прем’єрну виставу «Мина Мазайло», — розповіла заступниця директора Сумського театру для дітей та юнацтва Жанна Шевченко.

Запланованих вистав у рамках фестивалю «Чеховфест» з 13 по 29 березня не буде. Їх відтермінують, орієнтовно, на травень. Як бути з квитками, та що зміниться у програмі травневого «Чеховфесту» говорить арт-директор фестивалю. Володимир Нянькін:

«Зараз відбувається все спочатку — підготовка, спілкуємося з театрами, отримуємо від них вільні дати. Я думаю, з 15 травня буде фестиваль. Квитки дійсні, коли з`являться нові дати проведення фестивалю — ви зможете їх використати, і прийти на наші події. Вистави, які повинні були прихати з-за кордону, їх не буде. Ізраїль, Болгарія, Польща переносяться на наступний рік».

suspilne.media/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: