У Глухові повідомили перевізників про необхідність дезінфікувати маршрутки, проте поки ніяких засобів для них не надавали

13.03.2020

Під час вчорашнього (12 березня) засідання Тимчасової протиепідемічної комісії при Глухівській міській раді також обговорювали питання щодо проведення необхідних заходів з недопущення інфекції коронавірусу в місцях скупчення людей, а саме громадському транспорті.

Так, всіх перевізників пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування було повідомлено про забезпечення заходів з дезінфекції у громадському транспорті:

«Відповідно до запровадженого Кабінетом міністрів України тритижневого карантину з 12 березня по 3 квітня, розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 25.02.2020 № 74- ОД «Про затвердження регіонального плану заходів щодо недопущення занесення та поширення на території Сумської області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nC» щодо забезпечення проведення поточної дезінфекції на об’єктах масового скупчення людей (об’єктах торгівлі, проведення культурно-масових заходів, закладах громадського харчування, кінотеатрах тощо), у громадському транспорті, просимо невідкладно, до нормалізації епідемічної ситуації з інфекції, спричиненої коронавірусом, забезпечити постійну дезінфекцію салонів автобусів міського громадського транспорту згідно інструкції Глухівського міськрайонного управління Держпродспоживслужби».

Ми зв’язалися з глухівськими перевізниками сьогодні близько 12 дня. Вони згодні дезінфікувати маршрутки, проте чекають на забезпечення від органів місцевої влади, бо самі не мають ані засобів, ані розчинів.

— Ми ще поки нічого не знаємо, як воно буде. Сьогодні ще нічого не дезінфікуємо Це проблема загальнодержавна, тож, думаю, нас повинні забезпечити якимись розчинами, — повідомив перевізник Олег Дмитренко, власник маршрутів №1, 2,3,4.

Як прокоментувала начальник Глухівського відділення лабораторного центру Марина Матвієнко, їхня служба повинна дезінфікувати власними засобами тільки ті місця, де буде виявлено зараження, до міського транспорту вони відношення не мають.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: