Сесія Ямпільської районної ради ледь не завершилась скандалом

13.03.2020

Впродовж п’ятнадцяти хвилин депутати не могли розпочати пленарне засідання, бо їм не вистачало голосів за прийняття порядку денного.

Каменем спотикання між народними обранцями став проект рішення про звернення до голови Сумської обласної державної адміністрації, ініційований групою депутатів. У документі пропонувалось звернутися до керівника області з проханням врахувати думку районної ради при призначенні нового голови районної державної адміністрації. Проте, така ініціатива не знайшла підтримки керівництва ради та частини депутатського корпусу, які відмовились вносити питання до порядку денного.

У відповідь депутат Валентин Лесняк при затвердженні порядку денного голосував проти. А враховуючи, що в залі були присутні лише 15 депутатів і один з них Олександр Тахтай взагалі відмовлявся голосувати, то рішення не було прийнято. Голова районної ради Ольга Губар декілька разів ставила питання на голосування, але щоразу рішення не отримувало необхідної кількості голосів. І лише в момент, коли вже здавалось, що сесія буде закрита, Валентин Лесняк погодився проголосувати «за», щоб депутати все ж змогли розглянути важливі для району питання.

Пленарне засідання розпочалось зі звіту голови Ямпільської районної державної адміністрації за 2019 рік. До речі, цього дня депутати заслухали одразу три звіти. Окрім голови райдержадміністрації, звітували начальник Ямпільського відділення Поліції Віталій Єрохов та начальник Шосткинської місцевої прокуратури Андрій Байдак.

Депутати затвердили звіт про виконання програми соціально-економічного розвитку району за 2019 рік, внесли зміни до аналогічного документу на поточний період, до програми надання медичної допомоги населенню району, а головне, були внесені зміни до районного бюджету.

По завершенні сесії Валентин Лесняк висловив зауваження до ведення сесії: «Всі ми бачили, як була заблокована моя пропозиція. Я ніде не бачив у законі, що пропозиція депутата до порядку денного обов’язково повинна голосуватися. Такого немає в законі. Моя вимога, щоб профільна комісія районної ради розглянула це питання». У відповідь голова районної ради Ольга Губар зазначила, що діяла правомірно: «Я дію виключно в межах закону «Про місцеве самоврядування» та в межах регламенту. В нашому регламенті чітко написано порядок і вимоги до проектів рішень».

yampil.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: