Які пункти пропуску закривають на Сумщині через карантин?

15.03.2020

Як зауважив під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко для закриття обрано такі пункти пропуску, де немає інтенсивного руху пасажирів. На Сумщині це будуть пункти пропуску Покровка, Грабовське, Волфіне, Рижівка і Середино-Буда.

«На кордоні з кожною суміжною країною працюватиме необхідна кількість пунктів пропуску і цього буде достатньо, щоб забезпечити стабільні пропускні операції», — сказав Сергій Дейнеко.

Такі заходи введені з метою запобігання загрозі занесення і поширення на території України особливо небезпечної інфекційної хвороби COVID-19 і у відповідності до Положення про пункти пропуску через державний кордон та  пункти контролю.

Варто відмітити, що зважаючи на високий рівень транскордонної міграції населення України та іноземців Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рішенням від 10 березня 2020 року ситуацію із загрозою поширення на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої COVID-19, визнала медико-біологічною надзвичайною ситуацією природного характеру державного рівня і поставила завдання щодо опрацювання питання обмеження кількості діючих пунктів пропуску через державний кордон та посилення в них контролю, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: