Як змінюють роботу сумські амбулаторії на період карантину

16.03.2020

Не щеплюють та не радять приводити дітей до року на плановий щомісячний огляд – так вирішили у двох центрах медико-санітарної допомоги Сум. Обмеження ввели у медичних закладах на три тижні через коронавірус.

«Сьогодні у нас звичайний день здорової дитини, — розповідає Тетяна Охріменко, лікарка-педіатр центру медико-санітарної допомоги №2, що на вулиці Привокзальній, — тому діти приходять, в основному, із застудою і з вірусними захворюваннями. Була одна дитина до року, бо мама не знала і приїздила з двома дітьми: із старшим, який захворів, і дитинаю до року. У зв’язку із ситуацією, яка склалася у нашій країні, ми щеплення не робимо. Батькам дітей до року ми телефонуємо і повідомляємо, що хай максимально скоротять контакти і будуть вдома. Поки так. Діти до року на щомісячний огляд хай не проходять, а за необхідності будемо консультувати телефоном і дивитися їх вдома, якщо вони захворіють».

Не вакцинуватимуть дітей впродовж трьох тижнів, гворить медсестра Оксан Бабич: «До сьогодні ми щеплення проводили у звичному режимі. Зараз щеплення ми обмежили, у зв’язку із ситуацією, що склалася. Для зменшення контактування у лікарні між людьми. Вакцини на даний час є всі».

Проводять профілактику і для дорослих пацієнтів. На рецепшині закладу мають антисептик та роздають маски.

«Якщо людина має якісь ознаки ГРВІ або температуру, вона не повинна йти спочатку до лікаря. Вона має підійти до рецепції, обробити руки. Якщо людина хвора, їй видадуть маску і піде вона в черговий кабінет. І ми викличемо їй лікаря, який одягне засоби індивідуального захисту і потім прийме. І у залежності від того – це буде підозра чи не підозра, будуть і подальші дії лікаря», — розповіла директорка центру медико-санітарної допомоги №2 Ганна Івженко.

«На випадок коронавірусної інфекції у всіх лікарнях Сум є 25 апаратів штучної вентиляції легенів та 14 кисневих концентраторів, — сказав під час апаратної наради 16 березня сумський міський голова Олександр Лисенко. — Ми готові закупити ще мінімум 10 апаратів штучної вентиляції легенів. Думаємо навіть про більшу кількість, адже є резервний фонд, тому будемо акумулювати всі кошти з медичної та інших структур на захисні засоби і апарати. Якщо в четвертій лікарні інфекційне відділення є, то тепер готуємо і терапію. П’ята ж лікарня має бути повністю готова до перепрофілювання під інфекційну».

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: