У Сумах 80-річна бабуся стала жертвою аферистів і втратила 30 тисяч гривень

18.03.2020

Аби збагатитися, зловмисники використали відому шахрайську схему з «онуком», якого нібито збив автомобіль. І домоглися того, що 80-річна сумчанка віддала їм майже 30 000 гривень.

Вчора вдень на стаціонарний телефон пенсіонерка зателефонував невідомий чоловік. Відрекомендувавшись лікарем, повідомив бабусі, що її онука нібито збив автомобіль. За словами співрозмовника, пацієнт з дуже тяжкими травмами знаходиться на знеболювальних препаратах і потребує термінової операції. Для того, аби врятувати життя потерпілому необхідно 20 000 доларів. Потім вже «онук», схлипуючи в трубку, попросив стареньку, щоб та зібрала вдома всі наявні гроші, і передала їх чоловікові, який незабаром прийде.

Пенсіонерка зробила все, що їй було наказано: дістала зі схованки збирані на «чорний день» заощадження — 1000 доларів та 1000 гривень, та передала їх незнайомцю, який вже за кілька хвилин прийшов за грошима прямо до жінки додому.

Лиш після того, як справу було зроблено, пенсіонерка зателефонувала родичам, і в розмові зрозуміла, що її одурили.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинців.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: