У мерії відповили на петицію про велодоріжки в Сумах

18.03.2020

Отримала відповідь міської влади електронна петиція сумчанки Марини Грицай «Створити транспортну мережу велодоріжок!».

«За результатами розгляду Вашої електронної петиції «Створити транспортну мережу велодоріжок!», розміщеної на веб-порталі «Єдина система місцевих петицій» (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/2173), повідомляємо наступне.

З електронної петиції вбачається, що мешканці пропонують зробити місто Суми більш пристосованим для велосипедистів шляхом створення повноцінної мережі велодоріжок.

Повідомляємо, що в рамках Комплексної цільової програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Суми на замовлення Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради за період 2017-2018 рр. в межах виділеного фінансування було виконано роботи по капітальному ремонту тротуарів з улаштуванням велодоріжок.

Разом з тим, на жаль, необхідно зазначити, що інфраструктура для руху велосипедистів у місті Суми практично відсутня. Загальна протяжність обладнаних велосипедних доріжок складає 5,65 км.

Додатково повідомляємо, що у місті функціонує ряд громадських організацій, що популяризують розвиток велосипедного руху. Так, ГО «Федерація велосипедного спорту Сумської області» разом з любителями велосипедного спорту на початку 2020 року було подано електронну петицію «Створення велосипедної траси у парку «Казка». Вказану петицію підписало 290 осіб з 250 необхідних.

Відповідно до рішення Сумської міської ради від 24.12.2019 №6248-МР «Про бюджет Сумської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік» для Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради передбачені видатки на Реконструкцію дитячого парку «Казка» в м. Суми (ескізний проєкт). Під час виконання вищезазначених робіт Департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради спільно з проєктною організацією буде розглянуто пропозицію зі створення велосипедної траси в дитячому парку «Казка»» — йдеться у відповіді влади.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: