36-річну сумчанку судитимуть за торгівлю людьми

18.03.2020

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 36-річної сумчанки, яка за попередньою змовою з громадянином Німеччини вербувала дівчат для подальшої сексуальної експлуатації за межами України (ч. 2 ст. 149 та ч. 5 ст. 27/ч. 1 ст. 358 КК України).

За версією слідства, підозрювана з метою наживи через соціальні мережі підшукувала сумчанок, які знаходились у скрутному матеріальному становищі, та відправляла їх у Німеччину. Там її спільник забезпечував жінок житлом і займався пошуком клієнтів.

Зокрема задокументовано, як жінка в листопаді 2019 року обіцяє двом завербованим дівчатам особисто оплатити послуги щодо оформлення необхідних документів для їх виїзду за кордон. Водночас жінка приховувала від дівчат інформацію про потенційні ризики для їх здоров’я та навіть життя, обіцяючи нормальні умови «роботи» та велику платню. Натомість близьким людям обвинувачена розповідала, як клієнти жорстоко поводять себе з такими дівчатами і вони, фактично, потрапляють у рабство.

Окрім того, жінка допомогла своєму спільнику отримати підроблене українське посвідчення водія.

Викрити злочинні дії обвинуваченої вдалось завдяки скоординованим діям Сумського прикордонного загону, відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва прокуратури. Матеріали щодо спільника обвинуваченої виділені в окреме провадження та направлені компетентним органам Німеччини.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: