У Сумах товариство «Фармако» через суд повернуло 17 тис. грн

19.03.2020

До Господарського суду Сумської області звернулось ТОВ «Фармако» до ФОП про стягнення 17,6 тис. грн основного боргу за поставлений товар та штрафні санкції за користування чужими грошовими коштами, а також судові витрати, пов’язані з розглядом справи.

Судом встановлено, що між сторонами укладено договір поставки за умовами якого позивач зобов’язувався поставити та передати у власність відповідачу товар (лікарські засоби та вироби медичного призначення), а відповідач прийняти та оплатити товар. В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що відповідач не виконав належним чином договірних зобов’язань щодо своєчасної та повної оплати отриманого товару.

Згідно зі ст. 526, 629 Цивільного кодексу України, п. 1 ст. 193 Господарського кодексу України, зобов’язання повинні виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог – відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться, одностороння відмова від зобов’язання не допускається; договір є обов’язковим для виконання сторонами.

Судом встановлено, що факт передачі позивачем та отримання відповідачем товару за договором на загальну суму 17 тис. грн підтверджується наявними в матеріалах справи доказами, зокрема видатковими накладними, довіреністю.

Відповідач не розрахувався за товар у повному обсязі у встановлений строк, чим порушив права та охоронювані законом інтереси позивача. Доказів сплати боргу чи обґрунтованих заперечень проти позовних вимог відповідач не подав.

Суд вирішив позов задовольнити повністю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: