На Сумщині судитимуть двох осіб, які в підпільній лабораторії виготовляли «амфетамін» у великих розмірах

19.03.2020

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох сумчан, які облаштували в квартирі лабораторію по виготовленню у великих розмірах з метою подальшого збуту психотропної речовини «амфетамін».

За версією слідства, у той час, коли один із обвинувачених у підпільній лабораторії вигтовляв амфетамін, інший забезпечував його необхідними інгредієнтами та підшукував клієнтів для збуту готового товару. Такою протиправною діяльністю чоловіки займались у м. Суми майже пів року.

У червні 2019 року за місцем проживання фігурантів, їх транспортних засобах та гаражних приміщеннях проведено 9 обшуків, під час яких вилучено майже 20 гр амфетаміну, понад 20 гр прекурсорів, а також обладнання для виготовлення психотропної речовини.

Одного із обвинувачених, який забезпечував діяльність лабораторії та реалізовував амфетамін, судитимуть за незаконний обіг психотропної речовини за ч. 2 ст. 307 ч. 2 та ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 313 КК України. Його спільник, у квартирі якого діяла лабораторія, окрім вищезазначених статей відповідатиме ще за утримання місця для незаконного виготовлення психотропної речовини за ч. 2 ст. 317 КК України.

Обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Діяльність лабораторії припинено співробітниками управління протидії наркозлочинності, слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: