«Мужики, давайте порешаем»: водій приніс у поліцію 5 тисяч гривень «відступних»

19.03.2020

У Ромнах близько одинадцяти вечора співробітники поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили 37-річного водія і під час спілкування з ним зрозуміли, що він ще й нетверезий.

Відтак, чоловіку запропонували пройти відповідне медичне обстеження на стан сп’яніння, але він відмовився. Правоохоронці у встановленому порядку склали на нього адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом особою в стані сп’яніння).

Наступного дня цей чоловік прийшов до відділу поліції і запропонував інспекторам п‘ять тисяч гривень «відступних», аби тільки не відповідати за скоєне перед законом. Інспектори попередили громадянина про кримінальну відповідальність за такі дії, проте чоловіка це не зупинило – будучи у службовому кабінеті, він просто поклав гроші на робочий стіл працівника поліції.

На місце події була одразу ж викликана слідчо-оперативна група, яка зафіксувала всі обставини вчиненого правопорушення та вилучила пропоновані кошти. Слідчі кваліфікували дії громадянина у відповідності з ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та відкрили кримінальне провадження. Тепер йому доведеться постати перед судом за вчинення і адміністративного, і кримінального правопорушення.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пропозиції службовій особі неправомірної вигоди

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пропозиції службовій особі неправомірної вигодиПодія сталася в Ромнах, близько одинадцяти вечора. Співробітники поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили 37-річного водія. І піж час спілкування з ним зрозуміли, що він ще й нетверезий. Відтак, чоловіку запропонували пройти відповідне медичне обстеження на стан сп’яніння, але він відмовився. Правоохоронці у встановленому порядку склали на нього адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом особою в стані сп’яніння). Наступного дня цей чоловік прийшов до відділу поліції і запропонував інспекторам п‘ять тисяч гривень «відступних», аби тільки не відповідати за скоєне перед законом. Інспектори попередили громадянина про кримінальну відповідальність за такі дії, проте чоловіка це не зупинило – будучи у службовому кабінеті, він просто поклав гроші на робочий стіл працівника поліції. На місце події була одразу ж викликана слідчо-оперативна група, яка зафіксувала всі обставини вчиненого правопорушення та вилучила пропоновані кошти. Слідчі кваліфікували дії громадянина у відповідності з ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та відкрили кримінальне провадження. Тепер йому доведеться постати перед судом за вчинення і адміністративного, і кримінального правопорушення.Відділ комунікації поліції Сумської області

Опубліковано Поліція Сумської області Четвер, 19 березня 2020 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: