Бізнес проти школи: суд за землю в центрі Сум пішов по новому колу

19.03.2020

Сумська школа №12 імені Б. Берестовського отримала повістку про виклик до Сумського окружного адміністративного суду у зв’язку із земельним питанням, пише sumy.today.

Мова йде про розгляд адміністративної справи за позовом ФОП Крамаренко Ольги Іванівни про визнання протиправними та скасування рішень Сумської міської ради. Третіми особами у справі  виступають ФОП Василенко Тетяна Вікторівна та згадана вище школа №12.

Нагадаємо, мова йде про земельну ділянку біля школи № 12 по вул. Засумська, де було збудовано одноповерховий квітковий павільйон. Після того, як почалася так звана реконструкція павільйону, на його місці було вирито п’ятиметровий котлован. Ольга Крамаренко є донькою колишнього нардепа від «Батьківщини» Івана Сідельника. Останній був народним депутатом України 5-го і 6-го скликань від «Блоку Юлії Тимошенко», протягом 10 років очолював Сумську обласну організацію «ВО «Батьківщина». У 2010-му він був виключений із фракції «БЮТ» у Верховній раді за співпрацю із тодішньою коаліцією регіоналів.

У вересні 2018 року Сумська міська рада прийняла два рішення – «Про використання земельної ділянки комунальної власності, яка перебуває в оренді у підприємця Крамаренко Ольги Іванівни, для суспільних потреб» та «Про надання земельної ділянки в постійне користування комунальній установі Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 12 ім. Б. Берестовського за адресою: м. Суми, вул. Засумська, 3/1».

Підприємиця з рішеннями не погодилася та оскаржує їх у суді: ухвалою Сумського окружного адміністративного суду від 22.10.2019 р. провадження у справі було закрито, Другий апеляційний адміністративний суд постановою від 20.01.2020 р. скасував ухвалу Сумського окружного адміністративного суду від 22.10.2019 р. в даній справі та передав справу на розгляд до суду першої інстанції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: