На Сумщині зволікають із відправкою біоматеріалів до лабораторії

21.03.2020

Учора, 20 березня, до Буринської ЦРЛ був госпіталізований чоловік, який 5 днів тому повернувся і Польщі та в якого підозрюють коронавірус. Аналізи у нього взяли, але до обласного центру відправлять їх тільки у понеділок. Цю інформацію підтвердила головний лікар Буринської ЦРЛ Зоя Сидорук, передає sumy.today.

За її словами, завідувач інфекційним відділенням замовив авто для транспортування біоматеріалів на понеділок. На питання, навіщо чекати два дні, пані Сидорук відповіла, що на пацієнті та епідеміологічному оточенні це ніяк не відобразиться, бо чоловік уже отримує медичну допомогу і він ізольований. Лікарі працюють із ним у захисних костюмах і масках. 35 контактних осіб, з якими чоловік раніше перетинався у лікарні, коли вперше звернувся до сімейного лікаря, попереджені, вони мають знаходитися на самоізоляції.

Що стосується симптомів, з якими чоловіка госпіталізували, то це загальна слабкість, сухий кашель, температура. За даними Зої Сидорук, пневмонії рентген у нього не виявив, і сьогодні вже немає температури, однак залишається слабкість і сухий кашель. Саме через ці симптоми, а також той факт, що чоловік повернувся з Польщі, медики запідозрили у нього коронавірус.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: