У Сумській ОДА «підштовхнули» лікарів терміново відправити аналізи на коронавірус

21.03.2020

Сьогодні, 21 березня, Буринська ЦРЛ нарешті відправить біоматеріали хворого, у якого підозрюють коронавірус, до обласного лабораторного центру.

Нагадаємо, учора до Буринської лікарні був госпіталізований із температурою, сухим кашлем та загальною слабкістю чоловік, який п’ять днів тому повернувся з Польщі та вже до цього звертався до сімейного лікаря. Йому зробили рентген, який не показав ознак пневмонії, його ізолювали в лікарні, а 20 березня взяли біоматеріали для тесту на коронавірус. Однак, як повідомили журналістам власні джерела, до сьогодні на аналіз біоматеріали не направили. Цю інформацію підтвердила й головна лікарка Буринської ЦРЛ Зоя Сидорук: за її словами, завідувач інфекційного відділення їхньої лікарні замовив авто для транспортування біоматеріалів до Сумського обласного лабораторного центру на понеділок, 23 березня.

Заступник голови Сумської ОДА Іван Боршош повідомив, що після звернення журналістів прийнято рішення не зволікати, а терміново сьогодні відправити біоматеріали до Києва, пише sumy.today.

Головна лікарка Буринської ЦРЛ Зоя Сидорук додала, що чекати до понеділка було не їхнє рішення, а Сумського обласного лабораторного центру, до якого згідно з наказами вони надсилають біоматеріали. Де саме проводитимуть тести — вона інформацією не володіє, але підтвердила, що зараз у лікарні готуються до транспортування біоматеріалів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: