Директор Сумського лабораторного центру прокоментував затримку відправки аналізів на коронавірус

21.03.2020

Сьогодні, 21 березня, стало відомо, що біоматеріали хворого з підозрою на коронавірус від учора вирішили направити на тест тільки у понеділок. За даними головлікаря Буринської ЦРЛ, чекати до понеділка — це рішення Сумського обласного лабораторного центру.

Директор установи Володимир Збаражський повідомив: «Я нічого не вирішував. Хто вирішив — не знаю». На питання, коли з’ясують хто ж таки вирішив зволікати, відповів: «Це у понеділок». Крім того, він пояснив, що в Сумському обласному лабораторному центрі тестів на коронавірус не роблять, а перед тим, як відправляти біоматеріали на Київ для проведення аналізів, добу їх висівають у лабораторному центрі області, щоб з’ясувати, чи є потреба в аналізі на коронавірус, передає sumy.today.

За словами Володимира Збаражського, одночасно лабораторний центр Сумщини може висівати 5-7 зразків. Станом на зараз, за його даними, в області висівають три зразки. Тобто, біоматеріали хворого з Бурині, могли перевірити на грип та інші віруси (не COVID-19) і зараз, однак хтось вирішив почекати до понеділка.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: