На Сумщині у пенсіонерки під загрозою розправи відібрали пір’яні подушки

23.03.2020

Працівники  Управління карного розшуку ГУНП при силовій підтримці спецпризначенців КОРД затримали трьох жителів Конотопського району. Останні поверталися додому після скоєного розбійного нападу, і  мали при собі майно, відібране у потерпілої.

Інформація про розбійний напад на 76-річну жительку села Хустянки Буринського району до поліції надійшла близько п‘ятої ранку.

Правоохоронці встановили: троє невідомих увірвалися до хати пенсінерки, зв‘язали її та під загрозою застосування фізичної сили відібрали  мобільний телефон, близько 200 гривень готівки та кілька пір‘яних подушок.

На розшук зловмисників, що пересувалися легковиком, були орієнтовані всі чергові наряди секторів груп реагування Буринського та сусідніх підрозділів поліції, на допомогу колегам  вирушили бійці спецпідрозділу КОРД. ВАЗівка з підозрюваними була знайдена, а самі вони – затримані. При чоловіках були знайдені та відібрані у пенсіонерки речі та гроші.

Наразі нападники доставлені до Буринського відділення поліції. Всі вони жителі Конотопського району, віком 39-ти, 30-то ти 28-ти років, найстарший  у своєму минулому вже мав судимість за скоєння майнових злочинів.

У поліції за фактом розбійного нападу відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 187 КК України та під процесуальним керівництвом прокуратури розпочали досудове розслідування. Затримані особи підозрюються у вчиненні ще семи подібних злочинів – трьох на території Кролевецького району та чотирьох на території Чернігівщини.

Наразі вирішується питання про оголошення чоловікам підозри у скоєнні розбійного нападу та обрання їм запобіжного заходу. За скоєне їм загрожує від 7 до 12 років ув‘язнення з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: