Аферист розвів аграрія із Сумщини на 145 тисяч

23.03.2020

У поліцію із заявою про шахрайство звернувся представник однієї з агрофірм Шосткинщини. Чоловік розповів, що для придбання посівного зерна вівса розмістив відповідне оголошення в Інтернеті. За який час йому зателефонував чоловік начебто з Волинської області та запропонував купити зерно у нього. У телефонному режимі вони обговорили умови: спочатку продавець повинен вислати зразки посівного матеріалу для відповідної перевірки на схожості та енергії проростання, а вже потім покупець надсилає машину за вказаною адресою та після повного завантаження ваговоза зерном – перераховує гроші.

Коли всі попередні умови були виконані, продавець зв’язався з покупцем та попросив перерахувати 144 696 гривень на вказаний номер банківської картки. Гроші заявник перевів, а от вантажівку з зерном тамтешній фермер зі своєї території не випустив. Свої дії чоловік поясним тим, що гроші за товар він так і не отримав.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення особи афериста.

Правоохоронці звертаються до суб’єктів господарювання з проханням довіряти лише перевіреним постачальникам товару, установчі данні про яких не просто є в наявності, а й перевірені через відповідні правоохоронні та фіскальні органи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: