На Сумщині людей, які повертаються з-за кордону, зустрічає поліція

23.03.2020

У Сумській області людей, які приїжджають з-за кордону, перевіряють і доправляють на самоізоляцію. Про це під час брифінгу повідомила радниця голови Сумської ОДА Наталія Кустеріна.

За словами посадовиця, усіх приїжджих обов’язково зустрічають та супроводжують до місця самоізоляції представники поліції, передає suspilne.media.

За даними співробітника відділу комунікації Нацполіції Сумщини Володимира Кузьменка, такі люди вже прибули до Сум та Сумського району, а також до Недригайлівського, Шосткинського, Глухівського, Лебединського, Білопільського районів.

Як заявив заступник начальника Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Михайло Мацюк, 22 березня всього з-за кордону на Сумщину приїхало 13 громадян. Станом на 23 березня очікується приїзд з-за кордону українців, які їхатимуть самостійно зі Львова. «До нас надійшов список осіб, які самостійно будуть добиратися зі Львова до Сумської області. Цей список здорових людей передається до Центрів первинної медичної допомоги і тоді, коли вони приїдуть додому, сімейні лікарі вийдуть до них додому і вони нададуть згоду», — пояснив Мацюк.

Сумське управління охорони здоров’я просить сумчан, які приїхали з-за кордону або областей, де були виявлені хворі на коронавірусну інфекцію, повідомити про це свого сімейного лікаря чи заповнити електронну форму.

Нагадаємо, Уряд увів карантин на три тижні по всій території України до 3 квітня. Україна закрила кордони для іноземних громадян та повністю закрила пункти пропуску для пасажирського сполучення на два тижні через поширення коронавірусу в світі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: