У Конотопі поліцейські прострелили ногу озброєному наркоману-самогубцю – справу віддали ДБР

24.03.2020

ДБР відкрило кримінальну справу стосовно поліцейських з Конотопа, які відкрили вогонь по озброєному наркоману. Про це редакція 368.media дізналася з матеріалів провадження у ч. 2 ст. 365 КК.

В кінці лютого співробітники управління поліції охорони в Сумській області виявили чоловіка з оголеним торсом, який, перебуваючи під дією алкоголю або наркотиків, стояв на колінах перед автомобілем місцевого жителя. Неадекватна людина тримала ніж з лезом довжиною близько 25 см на рівні серця і погрожував себе вбити. На неодноразові прохання поліцейських заспокоїтися, невідомий почав вести себе неадекватно і агресивно, вставши з колін людина постійно витягала ніж з неглибокої рани на грудній клітці і поміщав його туди ж знову.

В цей час, поліцейські, намагаючись заспокоїти чоловіка і припинити його агресивну поведінку0, застосували газові балончики. Останній майже ніяк не відреагував і почав ще агресивніше поводитися по відношенню до одного з поліцейських. При цьому нападник дістав ніж з рани і тримав у правій руці лезом вниз, постійно замахуючись на правоохоронця.

Тоді поліцейський голосно і чітко неодноразово зробив чоловікові попередження про можливе застосування вогнепальної зброї. Однак невідомий не відреагував і продовжував підходити ближче з ножем на них.

Коли нападник побачив зброю в руках поліцейських, почав нецензурно викрикувати на адресу поліцейських і закликав застосувати зброю, ще активніше розмахуючи ножем. Чоловік різко попрямував до правоохоронців і замахнувся ножем намагаючись завдати їм удар. У зв’язку з цим поліцейський вистрілив у нападника в область колінного суглоба правої ноги. Поранення не зупинило чоловіка і він продовжив свої агресивні дії по відношенню до поліцейських.

Після цього, другий співробітник охорони повторно зажадав кинути ніж і припинити протиправні дії, зробив попереджувальний постріл вгору, і через кілька секунд невідомий кинувся в сторону першого поліцейського. Правоохоронець вистрілив ще 2 рази в область ніг, потрапивши в стегнову частину лівої ноги.

Нападника затримали і відкрили по відношенню до нього справу. У рамках справи слідчі ДБР клопотали про надання доступу до медичної документації. Відзначається, що у слідства виникла необхідність призначення судово-медичної експертизи тяжкості і характеру тілесних ушкоджень у потерпілого. Суд клопотання задовольнив.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: