На Глухівщині селяни «бойкотували» жінку, яка повернулася з Італії

24.03.2020

Жительці села Некрасове, яка повернулася з відпочинку в Італії,  земляки оголосили бойкот.

Про це журналістам розповіли стурбовані місцеві жителі. Кореспондент «Глухів Інфо» вирішила розібратися в даному питанні і попросила підтвердити або спростувати інформацію главу села Надію Кебець. Надія Іванівна сказала, що все це правда, але утрималася від детального обговорення цієї теми з пресою.

А ось селяни виявилися більш поступливими і охоче поділилися своїми побоюваннями. Як розповіли  некрасівці, жінка повернулася з Італії, та ще й «діда собі звідти привезла», — не стримували емоцій дехто з мешканців! Незважаючи на катастрофічну ситуацію в світі і всепланетну пандемію, жінка спокійно розгулює по селу, отоварюється в магазині, ходить там, де і всі інші люди. Жителі населеного пункту бачать в односельчанці реальну загрозу для свого здоров’я і життя, тому всіляко уникають «італійку». Побачивши її на вулиці, відразу ж переходять на інший бік вулиці: щоб уникнути зараження смертельно небезпечним вірусом. А потім і зовсім повідомили в поліцію про мешканку, якої так бояться.

В.о. начальника Глухівської поліції Олександр Вернігоров розповів, що повідомлення на 102 від некрасівцев надійшло в середині березня. Правоохоронці відреагували на нього, провели роботу і з’ясували, що жінка прибула з Італії ще 2 лютого. З огляду на те, що в середньому інкубаційний період COVID-19 триває 5,1 дня, а симптоми проявляються протягом 11,5 днів, на момент приїзду в Некрасове вона вже ніяк не могла бути заразною. Тому приводу для паніки у селян немає.

Щодо наявності привезеного з Європи чоловіка-італійця, то поліція цей факт не підтверджує.

hlukhiv.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: