Олександр Стрельченко просить міського голову Сум віднайти можливість безкоштовно підвозити медиків до роботи

25.03.2020

Депутат Сумської обласної ради, голова регіональної організації ПП ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ Олександр Стрельченко звернувся з депутатським запитом до міського голови Сум Олександра Лисенка організувати безкоштовну підвозку медиків до місця роботи. Свій запит обласний обранець озвучив під час сесії Сумської обласної ради.

Він зауважив, що Україна, в тому числі і наше місто, зараз перебувають в умовах карантину через поширення вірусу COVID-19. Карантинні заходи обов’язкові для всіх, окрім тих галузей, що підтримують життєдіяльність міста.

Водночас підкреслив, що містяни складають на «відмінно» іспит на людяність в умовах карантинного життя: «підвези медика до роботи, розвези харчі самотнім пенсіонерам, поший захисну маску, зроби вдома антисептик». Об’єднується відповідальний бізнес і готовий підставити плече: в Одесі, Києві, Львові, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Вінниці – в усіх українських містах, де працює онлайн-сервіс таксі, МОЗ домовилося на 10 тисяч безкоштовних поїздок для лікарів. У Сумах фонд «Бізнес – місту» буде розвозити медиків.

«А що ж Сумська міська  влада? Читаємо на офіційній сторінці Фейсбук КП СМР «Електроавтотранс»: «спецрейси, що здійснюють довозку до місця роботи, платні відповідно до чинного тарифа (4 грн.)». Шановний пане міський голово! Невже 40 гривень з рейсу (в салоні – не більше 10 чол.) є бюджетоутворюючими для міста?!», — запитує депутат в очільника обласного центру.

Політик звернувся до міського голови Сум Олександра Лисенка з проханням віднайти можливість профінансувати довезення медичних працівників до місця їхньої роботи транспортом КП «Електроавтотранс» СМР.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: