У Глухові достроково припинили повноваження мера Мішеля і секретаря ради

25.03.2020

Сьогодні, 25 березня, у Глухові була скликана позачергова сесія міськради, яку вимагали провести більшість депутатів. Планувалося розглянути питання дострокового припинення повноважень міського голови Мішеля Терещенка та секретаря міської ради Олени Демішевої. Сесію ініціювали вже вдруге депутати від кількох опозиційних фракцій, які на сьогодні мають більшість у місцевому парламенті, передає nedelya.info.

Мер Мішель на сесію не з’явився, а секретар міськради Олена Демішева поставила на голосування змінений порядок денний. Зокрема, депутатам пропонувалося для розгляду «інформації щодо втрати чинності заяви міського голови від 27.09.2018 та відкликаної заяви міського голови від 07.08.2019» та «Інформація про відсутність обставин, за наявності яких у половини депутатів від чисельного складу ради виникає право висувати свою пропозицію щодо кандидатури на посаду секретаря міської ради, згідно вимог частини першої статті 50 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Депутати відмовлялися навіть щось відповідати на питання, чи підтримують вони такий порядок денний, тож секретар покинула залу, оголосивши сесію завершеною. Тоді більшість депутатів провели сесію із раніше затвердженим порядком денним. 18 голосів «ЗА» були і за відставку Мішеля Терещенка, і за позбавлення посади Олени Демішевої. Новим секретарем Глухівської міської ради обрано голову фракції «Воля народу» Юрія Бурлаку. Не обійшлося без заяв до поліції та емоційних сутичок.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: