Сумчанин організував незаконний обмінник, що діяв для потреб ЛНР

26.03.2020

Слідча суддя Вікторія Мальована-Когер надала працівникам УСБУ в Сумській області дозвіл на тимчасовий доступ до інформації про дзвінки та текстові повідомлення 24 мобільних номерів у рамках кримінального провадження про фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території України.

Про це стало відомо з ухвали Зарічного районного суду м. Суми, що була оприлюднена в реєстрі судових рішень 23 березня.

Слідчим відділом Управління СБ України в Сумській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території України), ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець м. Суми, діючи з корисливих мотивів за попередньою змовою з іншими особами, організував на території м. Суми незаконний готівковий обмінний пункт, в якому здійснює акумулювання грошових коштів, з метою подальшого переміщення до м. Харків.

У подальшому зібрані грошові кошти з м. Суми та м. Харків, встановленими особами переміщуються на тимчасово окуповану територію України (м. Ровеньки Луганської області, так звана ЛНР), зокрема з метою фінансування та забезпечення матеріальних потреб фізичних та юридичних осіб, які діють на тимчасово окупованих територіях, діяльність яких спрямована на зміну меж державного кордону України.

Суд клопотання слідчого задовольнив і вирішив надати слідчим слідчого відділу УСБУ в Сумській області тимчасовий доступ до інформації, що містить таємницю телефонних розмов, а саме інформації про дзвінки та текстові повідомлення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: