Глухівчани скаржаться до поліції на земляків, які приїхали з-за кордону

26.03.2020

На Глухівщину повернулися з-за кордону і мають самоізолюватися двадцятеро громадян.

До поліції вже надійшло два звернення щодо людей, які повернулися з інших країн і, на погляд сусідів, не дотримуються самоізоляції, передає nedelya.info.

Як прокоментував в.о. начальника Глухівського ВП Олександр Вернигоров, на свою односельчанку поскаржилися мешканці Некрасового. Однак виявилося, що вона приїхала понад місяць тому. Також до поліції звернулися занепокоєні глухівчани. Вони побачили, що не дотримуються карантину знайомі, які повернулися з відпочинку з Єгипту. З ними поспілкувалися поліцейські та пояснили умови самоізоляції.

Нагадаємо, при перетині кордону українці зараз заповнюють та підписують згоду про самоізоляцію. По приїзді вони повинні зателефонувати своєму сімейному лікареві та надіслати цей документ в електронному вигляді. Так фахівець знатиме про перебування своїх пацієнтів на самоізоляції. Якщо ж стан здоров’я погіршується чи з’являються підозрілі симптоми, громадяни мають повідомляти про це сімейника. Він вирішує, що робити далі.

Списки тих, хто перетинає кордон, централізовано передають до епідеміологів. Лікарі та правоохоронці контролюватимуть дотримання самоізоляції. Окремо до епідеміологів передаються списки осіб, які входять до числа контактних, тобто спілкувалися з людьми, що захворіли на коронавірус.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: