У Сумському лабораторному центрі перевіряють 50 зразків на коронавірус — людей, які контакували з померлою в Конотопі

26.03.2020

Про це поінформували під час брифінгу в Сумській ОДА.

Станом на 8 ранку 26 березня в Сумській області з підозрою на rоронавірусну інфекцію 3 людини, — повідомив начальник управління охорони здоров’я Сумської ОДА Дмитро Кравцов. — Двоє людей вчора було госпіталізовано. Одна з жінок, яка живе в Сумах, 23 березня з підозрою на коронавірусну інфекцію було госпіталізовано до Сумської обласної інфекційної клінічної лікарні. І вчора у неї в лабораторному центрі була підтверджена коронавірусна інфекція. Один пацієнт знаходиться в Охтирській ЦРЛ, чоловік повернувся з Польщі, проводиться обстеження. На жаль, одна жінка, 1941 р.н., яка була госпіталізована в Конотопську ЦРЛ 23 березня, 25 березня померла у відділенні реанімації. Вона була підключена до апарату штучної вентиляції легенів, діагноз був їй підтверджений швидкими тестами, методом ПЛР, зараз знаходиться на опрацюванні в лабораторному центрі. Померла не подорожувала, за межі району не виїжджала. Контактував із хворою син. Ще 11 людей перебувають на самоізоляції: 10 в Сумах, 1 в Охтирці, стан всіх стабільний.

— Лабораторія нашого центру почала працювати вчора після надходження тестів, — повідомив в.о. начальника Лабораторного центру Володимир Збаразький. — За вчорашній день ми обстежили 11 осіб. У однієї жінки було підтверджено. Заходи з контактними особами проводяться.

З приводу Конотопа. Там захворіла літня жінка. На скільки мені відомо, вона два дні перебувала вдома. Після того, як її стан різко погіршився, її госпіталізували в ЦРЛ. Відразу ж у неї були відібрані матеріали, які були спрямовані в Лабораторний центр. На жаль, через дві години, коли машина ще перебувала в дорозі, жінка померла. Зараз ми шукаємо її контактних осіб. Проводять обходи, і в селі, і опитують медпрацівників, які там спілкувалися. Контактних, скажу, дуже багато. Зараз нам передали матеріали на обстеження 50 чоловік. Лабораторія перші 6 тестів запустила. Ми повторно перевіряємо матеріали по цій померлій жінці, який нам 100% скаже відповідь. Залежно від результату, будуть проводитися інші заходи, або вони можуть бути зупинені. Тому що зараз включили всі заходи, передбачені 663-м наказом МОЗ. Орієнтовно результат по Конотопу буде о 19.00.

Дослідження проходять 6-8 годин. Відучора лабораторія перейшла на цілодобовий режим. Одночасно ми можемо досліджувати 6 зразків. Тобто за добу можемо досліджувати 24 зразка.

Де працювала сумчанка, у якій виявили коронавірус, у мене таких даних немає. Її контакти також вивчаються.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: