Олександр Стрельченко: Ми вирішили простягнути руку допомоги тим людям, які опинилися в групі ризику

27.03.2020

Нині увага всієї країни прикута до новин про захворювання на коронавірус. Щоб не піддаватися ризику зараження, літніх людей та інвалідів просять залишатися вдома.

«Але чиновникам навіть на думку не спадає, що у цієї категорії громадян через високі ціни на ліки, товари першої необхідності, не вистачає грошей навіть на продукти харчування, — говорить депутат обласної ради, голова регіональної організації ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ Олександр Стрельченко. — У багатьох із них немає Інтернету, вони не користуються соцмережами. Тож поки влада приймає хаотичні рішення і не в змозі під час пандемії надати посилену соціальну підтримку, ми активно включилися в процес. Сьогодні ми вирішили простягнути руку допомоги тим людям, які опинилися в групі ризику. Це члени громадської організації людей з інвалідністю «Доля». Їм від нас – продуктові набори першої необхідності».

Громадська організація «Доля» під головуванням Володимира Слободяна, є однією з найбільших у місті і опікується проблемами понад ста людей з інвалідністю. Для кожного з них, говорить керівник, звичайний похід до магазину чи аптеки – справа не з легких, тому будь-яку допомогу приймають із вдячністю.

«Хочеться низько вклонитися нашим депутатам і висловити найщиріші слова вдячності за їхню чуйність і таке ставлення до нас. Але водночас звертаюся до влади: захисні маски, рукавички повинні бути доступними для нас чи через аптечну мережу, чи в благодійній формі. У наших людей немає можливості придбати самостійно найнеобхідніші на сьогодні засоби захисту», — говорить Володимир Слободян.

Депутат Сумської міської ради Віталій Жиленко вважає, що нині в країні люди з інвалідністю опинилися у найскладнішій ситуації. Тож окрім продуктів першої необхідності депутати передають громадській організації, найбільш дефіцитну річ – захисні маски.

«Соціальні проєкти, розпочаті депутатами усіх рівнів Сумщини від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ, покликані допомогти одиноким пенсіонерам, людям з інвалідністю та ветеранам пережити скрутні часи. Добре, що зараз, як ніколи, згуртувалися всі депутати. У Сумах проголосували за виділення 97 млн грн на боротьбу з коронавірусом. Я впевнений, все налагодиться і життєдіяльність буде відновлена якнайшвидше», — зазначив Віталій Жиленко.

Опозиціонери вважають однією з найголовніших задач сьогодні – максимально об’єднати зусилля, аби захистити і врятувати якомога більше людей.

«Зараз настав такий час, коли ми повинні не залишатися байдужими, і розуміти, що поряд є люди, якім потрібна наша увага та допомога. Здоров’я усім, терпіння і миру. Закликаю всіх сумчан долучатися до благодійності і допомагати нужденним!», — звернувся до земляків Олександр Стрельченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: