Директора ТОВ підозрюють у привласненні півмільйона на будівництві футбольного поля у Верхній Сироватці

27.03.2020

За укладеним з відділом освіти, молоді та спорту Верхньосироватської сільради договором товариство з обмеженою відповідальністю мало побудувати футбольне поле зі штучним покриттям та всіма супутніми конструкціями.

Для чого громада виділили один мільйон триста тисяч гривен. Від моменту укладання договору минуло півтора року, і частина отриманих коштів товариством були освоєні. Проте на виділеній ділянці замість футбольного поля — лише вирівняний котлован та завезений щебінь. Ані штучного покриття, ані будь-яких інших конструкцій, окрім будівельної огорожі, до цього часу немає. Відтак, громада змушена  звернутися до правоохоронців з заявою про  незаконне заволодіння коштами.

«Слідчі нашого підрозділу під керівництвом  Сумської місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за ознаками двох статей  КК України: ч.4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах) та ч.2 ст. 366 (службове підроблення.., що спричинило тяжкі наслідки), — коментує ситуацію Вадим Теличко, начальник Сумського районного відділу поліції. — Директору товариства вже повідомлено про підозру у привласненні 509 тисяч гривень шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення. Досудове розслідування по справі триває».

До слова: днями  фігуранту справи повідомлено про вчинення аналогічних злочинів, скоєних на території іншого  району  Сумщини – там товариство також уклало договір на будівництво футбольного поля, проте будівельні роботи також зупинені на стадії підготовки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: