Сумські безпритульні залишилися без їжі через карантин

27.03.2020

Через карантин безпритульні, які перебувають у сумському Центрі реінтеграції для бездомних, залишилися без їжі, передає Суспільне.

Їдальні, в яких до початку карантину безпритульні могли харчуватися вдень, зачинені, а харчування на їх утримання не передбачене статутом комунальної установи, яка, до того ж, з 23 березня теж на карантині.

«Ситуація така, що харчування, яке виділяє нам місто, це — хліб, чай і цукор. Більше харчування не виділяють», — розповів заввідділення Центру реінтеграції бездомних Ігор Мужецьких. За його словами, станом на 27 березня у закладі знаходяться 36 людей. «Тут Центр реінтеграції бездомних, тобто, люди приходять сюди ночувати, а вдень ідуть на роботу або у своїх справах – реінтегруються у суспільство. На даний момент усі люди знаходяться тут, на території, тому виникло питання харчування для цих людей», — розповів Мужецьких.

Безпритульний Валерій Зюкін розповів: «Перебивався вокзалом. Завдячуючи тому, що стоїть цей притулок, хоч є де подітися. На вокзалі, самі розумієте, що там за умови: сидячи спати, не відпочити, нічого. А тут затишно, є де покупатись, є де помитися».

27 березня до закладу продукти привезли волонтери із однієї з церков. Раніше центру також допомагали віряни. «Я вирішив звернутися до керівництва своєї церкви, для того щоб вони виділили одноразову допомогу у вигляді продуктів щоб якось прогодувати цих людей і дати можливість їм жити далі», — зауважив вірянин Антон Ковальчук, який привіз до центру макарони, крупи, олію та консервацію.

Телефоном директор центру Андрій Гмиря проінформував, що на 27 березня у закладі перебувають двоє людей із температурою. У зв’язку з цим було вирішено відкрити ізолятор. «Ці двоє зараз знаходяться в окремих приміщеннях і було вирішено зробити режим самоізоляції контактуючих з ними людей – це все клієнти нашого центру», — підкреслив Гмиря.

За його словами, за станом людей із підвищеною температурою слідкує медсестра закладу. В однієї з них лікарі 4-ої лікарні, що обслуговує заклад, діагностували ГРВІ, в іншої — онкозахворювання 4-ої стадії, що, можливо, і дає підвищену температуру.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: