Кролевчанин розповів про карантин у США

30.03.2020

Учень Кролевецького ліцею № 3 Андрій Возняк у Сполучених Штатах Америки навчаєтья за освітнім проектом «Програма обміну для майбутніх лідерів» FLEX у м. Манліус штат Нью-Йорк. Наразі там встановлені жорсткі обмежувальні заходи у зв’язку з розповсюдженням на території штату захворювання COVID-19. До боротьби з вірусом задіяні підрозділи армії США. 28 березня, президент США Дональд Трамп повідомив про можливість введення карантину в штаті Нью-Йорк і прилеглих до нього територіях. Америка, а найбільше штат Нью йорк, стала лідером поширення вірусу з 124 665 випадками зараження. За останню добу хворих стало на 19 372 особи більше.

Своїми власними враженнями про ситуацію поділився з нашими читачами Андрій Возняк. Журналісти сайту «Новини Кролевця» списалися з ним у Фейсбуці. “У нас все закрито, вже понад два тижні не виходимо з дому, лише хіба за продуктами в магазин. Всі перейшли на домашнє навчання і домашню роботу”, – пише старшокласник. Він, розповів, що станом на 26 березня йому відомо про близько 30 тис випадків захворювання на весь штат, що становило більше половини всіх по США. Кількість захворівших з того часу суттєво виросла.

“Навіть у нас у районі вже 80 захворілих. Так як заборонено навіть відвідувіння дитячих майданчиків, то в основному всі, кого я знаю, просто сидять вдома і проводять час з родиною. Дуже небезпечно кудись ходити”, – поділився Андрій.

Після  онлайн-спілкування Андрій кілька днів не виходив на зв‘язок. І як стало відомо, він уже вдома, в Кролевці. Урядом було організовано евакуацію літаком, практично в останній момент перед закриттям кордонів, і до дому повернулися 44 учні, які навчалися за такою ж програмою, як і Андрій. Хлопець перебуває на самоізоляції і закликає кролевчан дотримуватися карантинних обмежень заради себе та своїх рідних.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: