У Сумах за порушення правил карантину можуть оштрафувати священника

30.03.2020

Сьогодні, 30 березня, відділ комунікації поліції Сумської області повідомив, що через повторне проведення служби із зібранням вірян священнослужителем Іллінської церкви наразі вирішується питання про притягнення останнього до адміністративної відповідальності за порушення правил щодо карантину людей, передає Sumy.Today.

За даними відділу комунікації поліції, учора, 29 березня, поліціянти провели профілактичну бесіду з вірянами та священнослужителем. Однак сьогодні, близько 11 ранку, до чергової части поліції знову надійшло повідомлення про зібрання вірян під цією церквою. Поліція повторно провела бесіди з вірянами і попередила їх про адміністративну відповідальність. Стостовно ж священнослужителя вже може бути складений протокол.

Як повідомила директор Департаменту комунікацій та інформаційної політики Сумської міськради Антоніна КОХАН, усі релігійні громади Сумської ОТГ були попереджені про необхідність дотримання правил карантину, також про це були попереджені представники всіх єпархій, які з розумінням віднеслися до необхідності протидіяти коронавірусу. «Те, що відбулося, це не рішення єпархії, це людський фактор, рішення священнослужителя конкретної церкви. Сьогодні ми направимо усім релігійним громадам допрацьоване рішення виконавчого комітету щодо обмежень під час карантину», — сказала Кохан.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: