На сумчанку склали адмінпротокол за пост у Фейсбуці

30.03.2020

Сумська поліція склала на жінку адмінпротокол за поширення недостовірної інформації. Причиною цьому став допис в одній із соцмереж: 34-річна громадянка виклала інформацію, де містився заклик до населення телефонувати на «гарячу» лінію Служби Безпеки України з приводу завищення цін на товари медичного призначення. Про це йдеться у повідомленні Національної поліції Сумської області.

Пост за короткий час став популярним та набув широкого обговорення, на вказану телефонну лінію стали масово надходити дзвінки з приводу тематики, що насправді не стосується компетенції та підслідності СБУ.

«Разом з тим, офіційна інформація, яка публікується органами СБУ, розміщена на офіційному веб-сайті державного органу та на відомчій сторінці у соціальній мережі, і нині є доступна для всіх користувачів Всесвітньої мережі, – коментує ситуацію Вадим Теличко, начальник Сумського районного відділу поліції. – Хочу підкреслити,  що будь-яка інша інформація, отримана не з офіційних джерел, не може бути підставою для довіри. А в даному випадку ми маємо факт саме поширення чуток у вигляді публікації від імені державного органу неправдивої інформації.  Як наслідок – громадськість введена в оману, куди насправді слід повідомляти про виявлені факти порушення правил цінового регулювання».

Сьогодні на жінку працівники поліції склали адміністративний протокол за ознаками ч.1 ст. 171-3 КУпАП «Поширювання неправдивих чуток», матеріал буде направлений на розгляд суду. Максимальне покарання за дане правопорушення – виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: