Що відомо про перший випадок підозри на коронавірус у Шостці

30.03.2020

30 березня у 34-річної мешканки Шостки швидкий тест показав позитивний результат на коронавірус. Тест робили близько 10 години ранку. Як пояснив головний лікар ЦРЛ Олег Штогрін, вірогідність швидкого тесту становить 70-75%. Ця хвора офіційно внесена до категорії особи, що підозрюється на захворювання коронавірусом.

Офіційно потрібно ще здати аналізи та отримати результат від вірусологічної лабораторії Державної установи Сумський обласний лабораторний центр. Там матеріал досліджують методом ПЛР — полімерної ланцюгової реакції. Аналізи туди будуть відправлені завтра зранку. Окрім аналізів жінки, до лабораторії відправлять ще близько 10 аналізів інших осіб, зокрема і її чоловіка, який є контактною особою.

Олег Штогрін пояснив, що результати аналізу повинні бути готовим протягом доби, але все залежить від завантаження лабораторії.

Стан пацієнтки наразі задовільний. У неї невисока температура, скарг практично немає. Вчора її температура підвищилась і саме тому вона зателефонувала сімейному лікарю, який направив її у приймальне відділення. Черговий лікар після консультації з інфекційним відділенням ухвалив рішення про її госпіталізацію. Медик зауважив, що хвороба протікає у легкій формі, і взагалі такі хворі повинні лікуватися у себе вдома, дотримуючись режиму самоізоляції.

Нині жінка з підозрою на коронавірус перебуває в інфекційному відділенні. Відомо, що 13 березня вона повернулась із Єгипту. Це перший позитивний швидкий тест. Взагалі у Шостці їх було зроблено вже понад 20.

Як пояснив Олег Штогрін, історією пересувань і контактних осіб, дотриманням правил самоізоляції займаються епідеміологи Шосткинського міськрайонного відділення «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України». З’ясовують усю інформацію, починаючи з того, яким літаком жінка поверталась до дому, щоб відстежити весь епідеміологічний ланцюг.

Завідувачка відділом Ірина Хаміцевич повідомила, що спеціалісти проводять епідеміологічне розслідування на визначення кола контактних осіб та обсяг заходів, які потрібно провести у вогнищі, тобто у місці, де жінка мешкала. Дезінфекція приміщення вже проведена.

shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: