Тростянецька лікарня готується до можливого прийому пацієнтів із коронавірусом

31.03.2020

Про підготовку КП «Тростянецька міська лікарня» до можливого прийому пацієнтів з діагнозом коронавірус проінформував генеральний директор медзакладу Анатолій Плахтиря  учора на спільному засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та оперативного штабу з протидії розповсюдження вірусної інфекції COVID-19.

Нагадаємо, що рішенням начальника обласного управління охорони здоров’я Тростянецька міська лікарня визначена опорною для Охтирського, Тростянецького та В. Писарівського районів для госпіталізації хворих на COVID-19. Питання підготовки нашої лікарні до можливої епідемії коронавірусу – на постійному контролі у міського голови Тростянецької ОТГ Юрія Бови.

Як повідомив членам комісії Анатолій Плахтиря, в  лікарні визначений чіткий алгоритм дій, підготовлено палати інфекційного відділення для хворих, медперсонал інфекційного та приймального відділень пройшов спеціальне навчання.

«Ми подали заявку до управління охорони здоров’я на оснащення палат для хворих на коронавірус апаратами штучної вентиляції легень і апаратами, які забезпечують подачу кисню», — сказав Анатолій Анатолійович. — Маємо надію, що держава в найкоротший термін допоможе облаштувати всім необхідним обладнанням наш медичний заклад.»

Також на засіданні повідомлялося, що вже проплачені кошти (бюджету  громади та спонсорські) за сучасний апарат штучної вентиляції легень, у квітні його буде доставлено до нашої лікарні.

У разі необхідності будуть виділені додаткові кошти для протидії розповсюдженню коронавірусу в Тростянецькій громаді.

На виконання доручення Управління охорони здоров’я Сумської ОДА, на території Тростянецької міської лікарні ( біля інфекційного відділення) встановлено намет, де буде проводитися швидке тестування хворих з підозрою на коронавірус. Наразі в наметі облаштовується пункт чергування медперсоналу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: