«Більшість смажить шашлики»: відомий голкіпер із Сумщини здивований безвідповідальністю земляків

31.03.2020

Голкіпер львівського ФК «Рух», уродженець Конотопщини Олександр Бандура розповів клубній пресслужбі про карантинні будні та рідне місто Суми, влада якого закрила в’їзд для посторонніх, передає football24.ua.

– Якщо говорити глобально, то немає дуже чим займатися, відтак, здебільшого сиджу вдома. Я намагаюся строго дотримуватися карантину. Куди мені ходити і навіщо? Лише інколи вибігаю в ліс на пробіжку, а на території свого будинку виконую різні вправи для підтримки тонусу.

– В Сумах закритий в’їзд в місто. Як гадаєш, наскільки це рішення влади є правильним?

– В Сумах, як не дивно, переважна більшість людей перебуває в лісах та смажить шашлики. В місті мало кого можна побачити. В магазини та різні громадські місця майже усі заходять в медичних масках. Так, в місто пропускають лише місцевих мешканців, які прописані в Сумах. Гадаю, це правильне рішення. Коронавірус швидко розповсюджується, відтак, скупчення людей потрібно максимально обмежити. Якщо вже ввели карантин, то люди мають його дотримуватися.

– Знаємо, що ти полюбляєш кіберспорт. У що зараз граєш?

– Вдома взагалі стараюся не захоплюватися комп’ютерними іграми, а от почитати можна. В Ігоря Дуця взяв книжку «Клуб п’ятої ранку» Робіна Шарма. Ще висновки зробити не можу, адже не дочитав. Насправді, мені вистачає різної домашньої роботи. В мене троє маленьких дітей, відтак, з ними потрібно постійно бавитися. Зазвичай я рідко можу приділяти їм так багато уваги, тому цей час йде нам на користь. Спілкування – це завжди добре.

– Як ти гадаєш, світ зміниться після пандемії?

– Найперше, гадаю, наслідки будуть економічні, а згодом постраждають усі сфери діяльності. Але якщо заглядати ще далі, то в будь-якому випадку пандемія завершиться і через певний час все стане на свої місця.

– Зараз часто можна почути, як гравці з топ-чемпіонатів жертвують на боротьбу з коронавірусом чималі суми. Чому на твою думку, в Україні таких прикладів дуже мало?

– Для когось в Україні, напевно, це цілком реально пожертвувавти певну суму, але для більшості … Переважно це роблять європейські топ-футболісти, у яких все стабільно та суми в контракті на сотні тисяч доларів. Вони можуть собі це дозволити. Після кризи в Україні зарплати у футболістів стали набагато меншими. У наших реаліях це куди важче.

– Яку країну світу хотів би найбільше відвідати після пандемії?

– Дуже хочу побувати у Новій Зеландії. Там фантастична природа, дуже красиво. Побачити це обов’язково потрібно. Цікаво познайомитися з культурою місцевих мешканців. Повертатися нікуди не хочу, адже постійно треба відкривати для себе щось нове.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: