Подружжя із Сум самотужки гасило масштабну пожежу в лісі (фото, відео)

31.03.2020

Ввечері у неділю, 29 березня, подружжя із Сум Маргарита та Віталій Котови їхали зі своїми доньками автівкою в районі Лучанського кладовища та побачили величезні клуби диму над лісом з боку Баранівки (район Блакитних озер), пише 0542.ua.

Відклавши всі свої плани, Маргарита та Віталій вирішили знайти місце займання та викликали пожежних. «Два раза звонили в пожарную, нам сказали, что 2 машины уже работают и тушат пожар. Но там, где были мы, их не было. Потому, пока младшая дочь спала, старшая присматривала за ней в машине, мы пошли тушить. Туда, где мы тушили, они при нас не приехали», — розповіла Маргарита.

Шоковані масштабом пожежі у лісі, сумчани вирішили не чекати на допомогу, а самотужки боротися зі страшною стихією. Залишивши доньок у безпечному місці на галявині в авто, пара почала гасити полум’я: у хід йшло все, що було під рукою. Із поряд розташованого болота Маргарита набирала воду в пляшки, палицею забивала тліючу траву, у той час як її чоловік Віталій розрубував та розпилював палаючі дерева та лопатою закидував полум’я.

Більше двох годин Маргарита та Віталій провели у лісі серед диму та жару. «Мы уезжали по темному, на другой стороне дачного массива увидели пожарную машину. Муж общался с ними, рассказал, где еще есть огонь, они сказали, что поедут туда и одна из машин будет караулить всю ночь», — розповіла Маргарита.

Вогонь знищив чимало лісу, але невідомо, скільки б ще гектарів могли перетворитися на попіл, якби не мужність та рішучість Маргарити та Віталія.

Опубліковано Маргаритою Котовою Понеділок, 30 березня 2020 р.

Это воскресенье я запомню надолго. И наше совместное семейное решение, принятое в считанные доли секунды навсегда будет…

Опубліковано Маргаритою Котовою Понеділок, 30 березня 2020 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: