Микола Войтенко: Коли всі країни світу зайняті питанням захисту своїх людей, українська влада виставляє державу на аукціон

31.03.2020

Депутат Сумської обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Микола Войтенко прокоментував в ефірі телеканалу АТВ голосування за Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення № 2178-10».

«Вчора, під покровом ночі, «Слуги МВФ», які ще донедавна називалися «Слугами народу», разом з «Європейською солідарністю» та «Голосом», які є слугами соросовських та інших міжнародних фінансових спекулянтів, проголосували за закон за продаж землі сільськогосподарського призначення. Президент Зеленський після голосування законопроекту у першому читанні, обіцяв усьому українському народу, що до прийняття закону в цілому він проведе загальнонаціональний референдум. Але, на жаль, в черговий раз не виконав свою обіцянку. Він зрадів, коли побачив голосування на табло, бо напевне йому тепер є чим відзвітувати перед закордонними кураторами», — заявив опозиціонер.

Політик відмітив, що з самого початку команда Опозиційної платформи – За життя боролася проти прийняття цього закону.

«Наші колеги у Верховній Раді подали багато поправок, завдячуючи чому до сьогоднішньої ночі і не був прийнятий закон. Депутати від Опозиційної платформи – За життя  не дали жодного голосу і зараз. Наші колеги у Верховній Раді цей закон будуть оскаржувати в Конституційному суді! Підстав для визнання його антиконституційним – більш ніж достатньо! Перше – порушення регламенту, бо позачергове засідання Ради було призначено на 30 березня, а закон по факту був прийнятий вже наступної доби. Друге – розглядати правки по землі могли за законом тільки на пленарному засіданні, а не на позачерговому. І те, і інше – порушення регламенту, що може стати підставою для скасування закону», — зазначив депутат облради.

Також Микола Войтенко підкреслив, що опозиціонери будуть домагатися, щоб питання щодо ринку землі було винесено на всеукраїнський референдум.

«Ми маємо розуміти, що в той час, коли всі країни світу зайняті питанням захисту своїх людей, ресурсів і економіки, українська влада навпаки – приймає рішення про продаж святого для кожного українця – землі. Одним словом, виставляє державу на аукціон. Ми вважаємо цю політику неправильною і антинародною. Але ми зробимо все, щоб це питання все-таки було винесене на всеукраїнський референдум, і докладемо всіх зусиль, щоб наша земля залишилася у власності народу, а не в руках міжнародних спекулянтів і олігархів!», — заявив опозиціонер.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: