Куди звертатися бажаючим одружитися під час карантину?

01.04.2020

Працівники органів юстиції (відділи реєстрації актів цивільного стану) в умовах карантину приймають відвідувачів виключно з питань реєстрації шлюбу, народження, смерті та видачі архівних документів про державну реєстрацію актів цивільного стану, необхідних для підтвердження при захороненні.

Кожен громадянин може звернутися до органів юстиції за допомогою онлайн-сервісів, інформація про які міститься на офіційному сайті Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) http://sumyjust.gov.ua/.

Зокрема отримати послуги можна:

звернувшись на «гарячу телефону лінію» за номером (0542) 66-19-49;

залишивши своє звернення через онлайн-приймальню https://www.sumyjust.gov.ua/online-reception;

чи на адресу електронної пошти управління info@sm.minjust.gov.ua;

подавши документи через веб-портал Міністерства юстиції «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» https://dracs.minjust.gov.ua/.

Усі охочі укласти шлюб мають можливість також подати відповідну заяву, скориставшись веб-порталом Міністерства юстиції  «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

Державні нотаріальні контори працюють з відвідувачами в режимі онлайн-консультацій. Документи приймаються через бокс, що розташований при вході. Єдиний терміновий привід звернутися до нотаріуса – якщо для заведення спадкової справи, а це 6 місяців з дня смерті, залишилося мало часу.

Про це під час прес-конференції в облдержадміністрації щодо ситуації з поширенням коронавірусу в Сумській області повідомила Начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в місті Суми  Ірина Свистун.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: