У Глухові новий склад виконкому, керуючий справами і заступник міського голови

02.04.2020

Сьогодні у Глухові відбулось одразу дві сесії міської ради. Їх скликав новообраний секретар міської ради Юрій Бурлака.

На позачерговому пленарному засіданні 11 сесії розглядалось питання затвердження двох заступників міського голови, яких кілька місяців тому екс-мер Мішель Терещенко призначив на посади як тимчасово виконуючих обов’язки. Було наголошено, що без затвердження сесією заступники не мали права працювати ні в якому статусі, тож це питання треба вирішити.

20 депутатів (представники «Волі народу», УКРОПу, БПП, Радикальної партії) проголосували проти їх затвердження, тож В.В.Гладкий та І.В.Самоброд більше не займають ці посади. На питання одного з депутатів, чи будуть прийматись якісь дії, щоб повернути у бюджет незаконно нараховані їм обом заробітні плати, Ю.Бурлака відповів, що зараз для міста це не найбільша проблема. «Ми більше грошей викатаємо по судах, входити в таку ситуацію зараз абсолютно недоцільно, всі сили зараз треба кинути зовсім на інше, ситуація непроста», — сказав він.

Буквально через півгодини почалась нова сесія. Депутати розпустили виконавчий комітет,звільнили керуючу справами Олену Гаврильченко. Новим керуючим справами призначено Ігоря Карлова. Який до цього працював радником голови Глухівської райради.

Поки що єдиним заступником міського голови стала екс-заступник міського голови Маріанна Васильєва. Було зазначено, що кандидатуру ще одного зама розглянуть найближчим часом.

Одноголосно проголосували всі 20 присутніх і за новий склад виконавчого комітету. До нього, крім секретаря міської ради, заступника мера і керуючого справами, ввійшли директор ТОВ «Велетень» депутат обласної ради Надія Вайло, директор обласної спеціалізованої лікарні у м.Глухові Галина Шуляк та директор ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Ірина Терещенко.

За словами Ю.Бурлаки, він вважає, що склад виконкому повинен бути більшим, щоб там були представники якомога більших верств глухівчан, зокрема, і громадські організації, і підприємці. Але нинішня ситуація вимагає термінового виділення коштів на профілактику і можливу боротьбу з коронавірусом, тож вже завтра виконком розгляне гарячі питання фінансування. У залі були заслухані головний лікар ЦПМСД Лариса Федоряко і медичний директор Глухівської міської лікарні Валентина Барахович. Вони доповіли про потреби закладів: тільки на найнеобхідніший захист треба мінімум 6 млн грн. Також про підтримку попросили і «швидка» та спеціалізована лікарня.

За словами начальника фінуправління Алли Онищенко у резервному фонді є 1,2 млн грн, ще 2,3 млн грн складає вільний залишок.

На завтра планується сесія міської ради, де будуть вишукуватись, перерозподілятись кошти. Всі присутні депутати налаштовані працювати в екстреному режимі. Як зазначив присутній на сесії депутат Сумської обласної ради Олег Бояринцев, зараз, як ніколи треба, об’єднувати зусилля, шукати можливості протистояти пандемії, використовувати можливості області, депутатів всіх рівнів. Він повідомив, що сьогодні привіз перші 50 захисних багаторазових комбінезонів. Їх придбав народний депутат Андрій Деркач на кролевецькій фабриці «Ярослав».

На сесію не прийшов жоден депутат з колишнього промерського табору, включаючи генерального директора Глухівської лікарні Анатолія Кішка. Втім, 20 голосів колишньої опозиції на сьогодні більш ніж достатньо для прийняття рішень (у Глухові депутатський мінімальний кворум не може бути менше 18 чоловік).

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: