Шосткинське інфекційне відділення повинно обслуговувати жителів 4-х районів

02.04.2020

Міністерством охорони здоров’я спільно з Національною службою здоров’я України за різними критеріями визначені 240 опорних лікарень, які будуть приймати першу хвилю хворих на коронавірус. Шосткинська лікарня попала в цей перелік, завдяки тому, що має інфекційне відділення, необхідне оснащення і спеціалістів.

Згідно з цим наказом Шосткинське інфекційне відділення повинно примати хворих з Шостки та Шосткинського району, Ямпільського, Середино-Будського районів, Глухова та Глухівського району.

Першу підозрювану на COVID-19 з Глухівського району доставили каретою швидкої допомоги 1 березня ввечері. Пацієнтка в задовільному стані, але медики глухівської служби «103» вирішили її доставити в інфекційне відділення м. Шостка, хоча хвора могла спокійно знаходитись вдома на самоізоляції. Ввечері у мешканки Глухівщини була температура 38 градусів, а зранку 36,6. У пацієнтки взяли аналіз і 3 квітня відвезуть до Сумського обласного лабораторного центру.

Головний лікар ЦРЛ Олег Штогрін вкотре акцентує увагу, що хворим з легкою формою ГРВІ не потрібна госпіталізація, адже у разі погіршення епідситуації нікуди буде госпіталізувати пацієнтів з тяжкою формою перебігу захворювання.

Шосткинське інфекційне відділення розраховано на 70 пацієнтів. В ньому працює 35 медичних працівників.

shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: