Сумські науковці розробили препарати проти зараження коронавірусом

02.04.2020

Які ветеринарні засоби проти людського коронавірусу можна використовувати — знають у Сумському національному аграрному університеті. За розробку таких узялися 15 років тому, пише suspilne.media.

Станом на 2 квітня в арсеналі сумських науковців — 5 препаратів, які можна застосовувати для дезінфекції приміщень та особистої гігієни, аби уникнути зараження. За словами доктора ветеринарних наук Тетяни Фотіної, розробляли та досліджували їх, виходячи з того, що структура оболонки усіх коронавірусів однакова.

«Сьогодні королем вірусних захворювань є коронавірус. Коронавірус відноситься до РНК-вмісних вірусів і саме до цієї групи ми проводили дослідження по відношенню наших препаратів до цього агресивного вірусу», — розповіла Фотіна.

Науковцями розроблено декілька дезінфекційних препаратів, запропонованих для обробки рук і дезінфекції поверхонь: столів, ручок дверей і т. ін. «Їх також можна рекомендувати для використання і в медичній практиці і також можна рекомендувати на сьогодні в побуті, коли така важлива проблема дезінфекції», — додала Тетяна Фотіна.

Вона також розповіла, що науковці аграрного університету мають авторське право на свої розробки та за необхідності готові ними поділитись. Поки листи до обласної адміністрації, за її словами, вони не направляли.

Речниця Сумської міської ради Ольга Семениста проінформувала, що розробки й технології можуть стати в пригоді, але питання потребує вивчення, адже необхідно, щоб усе відповідало вимогам і була вся підтверджувальна документація.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: