Начальник облздраву — про те, як борються з коронавірусом на Сумщині

03.04.2020

Начальник обласного управління охорони здоров’я Дмитро Кравцов поділився з жителями Сумщини корисною, i що не менш важливо, позитивною інформацією про те,  які заходи вживаються  для запобiгання поширенню коронавiрусу.

«Так, вже декiлька днiв ми отримуємо засоби iндивiдуального захисту, дезинфекцiï, швидкі тести, а також тест-системи для визначення коронавiрусу методом полiмеразноï ланцюговоï реакцiï. Безумовно, це все сьогоднi в дефiцитi i у виробникiв шаленi черги. Але завдяки старанням Президента та уряду нам не потрiбно чекати на закупiвлю тижнями. Тому наразi в закладах охорони здоров’я області забезпеченiсть костюмами бiозахисту, респiраторами, медичними масками, рукавичками та іншими засобами захисту зросла в декілька разів.

В областi активно впроваджується застосування швидких тестiв. Протестовано понад сiмдесят пацiєтiв, у кiлькох випадках отриманий позитивний результат. Методом полiмеразноï ланцюговоï реакцiï дослiджено 160 проб — вiрус виявлений у 26 осiб.

З метою запобiгання поширенню коронавiрусу в закладах охорони здоров’я першоï хвилi, яких в областi дев’ять, визначений порядок сортування хворих. Для цього на ïх територiï встановлюються намети.

В областi створені мобільні бригади, які виїжджають на виклик сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги та інших медичних працівників до пацієнтів з підозрою на COVID-19 для забору зразків на проведення досліджень у лабораторії. Це значно зменшує мобільність людей, які мають симптоми гострого вірусного захворювання та потребують здачі відповідних аналізів.

І нарештi. Сьогоднi в Украïнi затверджений єдиний державний протокол лікування для хворих COVID-19. Тому вiдтепер всі медики отримують чіткий алгоритм лікування хворих, заснований на досвіді країн, якi зіткнулися з коронавiрусом раніше за Україну.

До речi, стандарти лiкування, розробленi науковцями кафедри iнфекцiйних хвороб медичного iнституту СумДУ та iнфекцiонiстами, на Сумщинi були запровадженi ще тиждень тому. I вони фактично не вiдрiзняються вiд затверджених МОЗ.

Таким чином, шановнi жителi областi, пiдступному ворогу протистоïть пiдготовлена команда фахiвцiв, яка налаштована на перемогу. Все буде добре. Бережiть себе!

Зараз кожен може запобігти поширенню інфекції в нашій країні, просто залишаючись удома з рідними та близькими людьми. Бережіть себе. Будьте здорові!» — написав Дмитро Кравцов на своїй сторінці у Фейсбуці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: