У Глухові відновив роботу продуктовий ринок

03.04.2020

Після п’ятиденного простою 2 квітня підприємці вийшли на роботу. Відкриттю ринка під час карантину передувала постанова МОЗ, яка дозволила відновити роботу, дотримуючись певних вимог. 1 квітня відповідне рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Основні вимоги, яких мають дотримуватися ринки при роботі під час карантину: знаходження не більше одного відвідувача на 20 м. кв торгівельної площі, прибирання та дезінфекція на території та в приміщеннях ринку не менше двох разів на день, обов’язкове дотримання дистанції між продавцями та покупцями не менше 1,5 м, продавці та покупці повинні використовувати засоби індивідуального захисту та ін. Продавцям, персоналу ринку, які мають ознаки ГРВІ чи підвищену температуру, заборонено працювати. Також заборонено перебувати на території ринку продавцям, які повернулись з-за кордону протягом останніх 14 днів.

Заборонено на території ринку продаж продовольчих товарів у відкритому доступі на відкритому повітрі, зокрема, виїзну/виносну торгівлю продуктами з лотків, палаток, стендів, розкладок, прилавків на відкритому повітрі, де присутній прямий контакт покупця з продуктами і скупчення людей не є регульованим.

Як зазначив директор ринку Андрій Карлов, усі продавці, підприємці ознайомлені з вимогами і дотримуються їх. Разом з тим він звертається до покупців із проханням дотримуватися правил карантину та використовувати засоби індивідуального захисту, пише nedelya.info.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: