У Сума підприємство через суд повернуло 290 тис. грн за постачання насіння кукурудзи та мінеральних добрив

03.04.2020

До Господарського суду Сумської області звернулось ТОВ «Флора» до відповідача Фермерського господарства «Поділля-Інвест» про стягнення 287 тис. грн за неналежне виконання умов договору поставки, а також штрафні санкції та судовий збір.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши наявні у справі докази, суд встановив, що між підприємствами було укладено договір постачання насіння кукурудзи, засобів захисту рослин, насіння, мінеральні добрива. Як вказує позивач, відповідач вчасно не оплатив йому вартість поставленого товару і заборгованість відповідача на момент подачі позову складала 250, 6 тис. грн.

Таким чином, на підставі встановлених фактів, суд вважає вимоги позивача в частині стягнення з відповідача боргу за поставлений товар правомірними, обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Суд вирішив позов задовольнити і стягнути з Фермерського господарства «Поділля-Інвест» 250 тис. грн основного боргу за договором поставки, 22 тис. грн пені за несвоєчасні розрахунки, 14, 7 тис. грн суму 20% річних, 4,3 тис. грн витрат по сплаті судового збору.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: