У поліції прокоментували, чому начальниця слідства Конотопа за декларацією — безхатченко

03.04.2020

2 квітня відділ комунікації ГУ Нацполіції в Сумській області прокоментував, чому начальник слідчого відділу Конотопа підполковник Марина Панова у деклараціях не зазначає жодного об’єкта нерухомості. За словами керівника відділу комунікації Володимира Крупецьких, поліціянтка повідомила йому, що зареєстрована у Чернігівській області і, так як там не проживає, цього житла не декларує, пише sumy.today.

У той же час, на офіційному сайті НАЗК на головній сторінці розміщені посилання на роз’яснення щодо заповнення декларацій, у яких чітко роз’яснено:

«Відповідно до статті 3 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» реєстрація – внесення інформації до реєстру територіальної громади, документів, до яких вносяться відомості про місце проживання/перебування особи, із зазначенням адреси житла/місця перебування.

Статтею 6 цього Закону передбачено, що для реєстрації особа подає органу реєстрації, зокрема, документи, що підтверджують право на проживання в житлі, адреса якого зазначається під час реєстрації.

Тобто у зв’язку із реєстрацією місця проживання у суб’єкта декларування та членів його сім’ї виникає право користування об’єктом нерухомості.

Таким чином, відомості про об’єкти нерухомості, які є зареєстрованим місцем проживання суб’єкта декларування або членів його сім’ї, необхідно зазначати у розділі 3 «Об’єкти нерухомості» декларації, навіть якщо особа фактично там не проживає».

Чому Марина Панова не декларує житла у Конотопі, де працює начальником слідчого відділу? У відділі комунікації обласної поліції повідомили, що підполковник Панова пояснює це тим, що вона «знімає» житло, при цьому змінює його ледь не кожні два місяці.

Нагадаємо, відповідно до законодавства, суб’єкт декларування має зазначати не тільки об’єкти нерухомості, які йому належать на праві власності, чи які він орендує за офіційним договором, а й ті, якими користується.

Марина Панова не декларує жодних об’єктів нерухомості з 2015 року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: