Сумське НВО виграло суд у приватного виконавця

03.04.2020

Сумський окружний адміністративний суд задовільнив позов Сумського НВО до приватного виконавця з Києва Віталія Пилипчука, який примусово виконував в Україні рішення арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті Російської Федерації на користь єкатеринбурзького ЗАТ «Уралстройэнергомонтаж».

Цей приватний виконавець наприкінці лютого цього року наклав арешт на гроші, які знаходяться на банківському рахунку, що призначений для виплати зарплати та сплати податків. Сумський завод вважає дії виконавця протиправними, бо законом забороняється накладати арешт на рахунки зі спеціальним режимом використання. Суд встановив, що дійсно, арештований рахунок є таким, з якого Сумське НВО виплачує зарплату та сплачує податки і збори, пов’язані з її виплатою.

«Накладення арешту на вказаний рахунок унеможливлює своєчасну виплату заробітної плати та її своєчасне отримання, що призводить до порушення конституційних прав працівників», — сказано в рішенні суду.

Тож суд вирішив зняти арешт цього рахунку. Рішення суду було оприлюднене в реєстрі 31 березня, протягом 10 днів його можуть оскаржити.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: